120 terapeutů, 75 měst, 110 technik, 450 popsaných nemocí, 400 článků potravin a bylin

Angrešt

Popis

Angrešt je plodem keře srstky obecné, který se běžně pěstuje na zahrádkách, ale roste i divoce v lesích. Je to ovoce mírného pásma, takže typické pro naši krajinu. Kromě běžně využívaných plodů (marmelády, zavařené kompoty) můžeme zužitkovat i sušené listy angreštu. Lze z nich připravit vynikající nálev. Při sklizni si ale musíme dát pozor, protože má keř angreštu trny a mohli bychom se popíchat.

Angrešt

Obsahové látky

Palačinky, lívance
Salát
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Kapusta
Fíky

Využití, indikace

Vláknina udržuje peristaltiku střev, působí tedy preventivně proti vzniku zácpy, popřípadě ji uvolňuje.

Obsahu vitaminu C v ovoci je vhodný pro prevenci, či podpůrnou léčbu u nachlazení, chřipky.

Angrešt obsahuje hodně vody a má nízkou energetickou hodnotu, proto se hodí při léčbě obezity a nadváhy.

Obsahuje také antioxidační látky a jeho konzumace tak může být prevencí vzniku rakoviny.

Angrešt

Sdílení

Křen
Telecí maso
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Mandle
Cibule