120 terapeutů, 75 měst, 110 technik, 450 popsaných nemocí, 400 článků potravin a bylin

Chipsy, brambůrky, tyčinky

Popis

Brambůrky, chipsy nebo též bramborové lupínky se vyrábějí smažením, fritováním nebo pečením tenkých plátků bramboroleji. Poté jsou dochuceny solí a jiný kořením.

Chipsy, brambůrky, tyčinky

Chipsy, brambůrky

Jsou typickými zástupci nezdravé výživy, obsahují velké množství tuků a jsou tedy energetickou bombou. Jejich konzumace vede k nadměrnému příjmu energie a jejímu uložení v těle, tedy k nadváze až obezitě. Vysoký obsah soli způsobuje nadměrné zadržování vody v těle a tím může způsobit nebo zhoršit zvýšený krevní tlak.

Tyčinky, tyčky a další tvary

Tyčinky jsou rovněž slané pochutiny, jejich základ však tvoří těsto udělané především z mouky a tuku, které se pak peče. Posypané jsou různým kořením (často sůl) nebo semínky. Stejně jako o chipsech, tak i o tyčinkách platí to, že jsou nezdravé.

Cigarety, tabák, nikotin
Hrušky
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Nektarinky
Rybíz červený, černý

Kontraindikace, kdy je konzumace nevhodná

Konzumace brambůrků a tyčinek nemá nic společného se zdravým životním stylem. Omezit bychom je měli všichni a úplně vyvarovat by se jich měli především lidé trpící následujícími onemocněními:

Chipsy, brambůrky, tyčinky

Sdílení

Petržel, kudrnka
Cibule
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Cizrna, římský hrách
Vepřové maso