459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Polévky

Popis

Polévky můžeme zařadit jak mezi potraviny, tak i mezi nápoje. Ze 70-ti% jsou tvořeny z vody, takže vaření a konzumace polévek může brilantně udržet tento poměr vody v těle.

Základem polévek je pochopitelně voda. Další ingrediencí může být v podstatě cokoliv, nejčastěji to bývá zelenina, obiloviny (celá zrna, těstoviny, nudle), houby, maso, ale i vejce, mléčné výrobky, bujóny a maggi, sůl. Opravdové kouzlo lahodnosti polévky může být skryto ve volbě koření.
Pro některé z nás je nepostradatelnou součásti polévky pečivo (sladké, slané, trvanlivé).

Polévky

Trvanlivost polévky

Setkáváme se s faktem, že někteří z nás s vizí zdravého stravování uvaří výživnou a zdravou polévku a výživně a zdravě jí konzumují celý týden. Bohužel uvařené potraviny jsou dobře stravitelné nejen pro nás, ale stejně i pro mikroorganizmy. Už druhý den probíhá v polévce čilý mikrobiální ruch, a ač je polévka schopna to několik dní bez projevu vydržet, měli bychom jí vždy zkonzumovat v den uvaření.

Instantní, pytlíkové polévky

Instantní polévky jsou kapitolou samy o sobě a stejně jako pomyslná skupina rychlého občerstvení (fast food) jsou mnohdy tyto potraviny vyzbrojeny arzenálem konzervantů a stabilizátoru. Na každém tedy je, zda se rozhodne se těmito látkami plnit.

Grapefruit, pomelo
Ředkev
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Citrón
Sladké pečivo

Užití

Polévky

Sdílení

Hrušky
Ořechy, semena
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Konopná semínka
Paprika