459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Polévky

Popis

Polévky můžeme zařadit jak mezi potraviny, tak i mezi nápoje. Ze 70-ti% jsou tvořeny z vody, takže vaření a konzumace polévek může brilantně udržet tento poměr vody v těle.

Základem polévek je pochopitelně voda. Další ingrediencí může být v podstatě cokoliv, nejčastěji to bývá zelenina, obiloviny (celá zrna, těstoviny, nudle), houby, maso, ale i vejce, mléčné výrobky, bujóny a maggi, sůl. Opravdové kouzlo lahodnosti polévky může být skryto ve volbě koření.
Pro některé z nás je nepostradatelnou součásti polévky pečivo (sladké, slané, trvanlivé).

Polévky

Trvanlivost polévky

Setkáváme se s faktem, že někteří z nás s vizí zdravého stravování uvaří výživnou a zdravou polévku a výživně a zdravě jí konzumují celý týden. Bohužel uvařené potraviny jsou dobře stravitelné nejen pro nás, ale stejně i pro mikroorganizmy. Už druhý den probíhá v polévce čilý mikrobiální ruch, a ač je polévka schopna to několik dní bez projevu vydržet, měli bychom jí vždy zkonzumovat v den uvaření.

Instantní, pytlíkové polévky

Instantní polévky jsou kapitolou samy o sobě a stejně jako pomyslná skupina rychlého občerstvení (fast food) jsou mnohdy tyto potraviny vyzbrojeny arzenálem konzervantů a stabilizátoru. Na každém tedy je, zda se rozhodne se těmito látkami plnit.

 

 

Skopové maso
Kapusta
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Mlezivo, Kolostrum
Vejce

Užití

Polévky

Sdílení

Špenát
Čokoláda
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Mléko
Obiloviny