459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Pochoutkové saláty

Popis

Pochoutkové saláty mají nejrůznější složení a jsou typickými zástupci studených pokrmů.

Pochoutkové saláty

Suroviny na pochoutkové saláty

Mezi základní suroviny pro jejich výrobu patří tepelně upravená zelenina, uzeniny a majonézy. Především kvůli posledním dvěma zmíněným surovinám mají daleko do zdravých zeleninových salátů, obsahují totiž množství tuků.

Řadíme je spíše k výživě nezdravé. Částečně i proto, že jsou spojovány s kvapnou konzumací, která našemu tělu rozhodně neulehčí, a často nahrazují pořádné hlavní jídlo.

Tatarák
Quinoa, Merlík
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Kukuřice
Klíčení

Druhy pochoutkových salátů

Mezi nejznámější u nás patří salát bramborový, který je kromě jiného typickou součástí štědrovečerní večeře. Jako další lze uvést například vlašský, ševcovský nebo řáholecký salát.

Pochoutkové saláty

Sdílení

Sladké pečivo
Vepřové maso
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Okurka
Nápoje