459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Pochoutkové saláty

Popis

Pochoutkové saláty mají nejrůznější složení a jsou typickými zástupci studených pokrmů.

Pochoutkové saláty

Suroviny na pochoutkové saláty

Mezi základní suroviny pro jejich výrobu patří tepelně upravená zelenina, uzeniny a majonézy. Především kvůli posledním dvěma zmíněným surovinám mají daleko do zdravých zeleninových salátů, obsahují totiž množství tuků.

Řadíme je spíše k výživě nezdravé. Částečně i proto, že jsou spojovány s kvapnou konzumací, která našemu tělu rozhodně neulehčí, a často nahrazují pořádné hlavní jídlo.

 

 

Telecí maso
Maso
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Jarní cibulka
Uzeniny

Druhy pochoutkových salátů

Mezi nejznámější u nás patří salát bramborový, který je kromě jiného typickou součástí štědrovečerní večeře. Jako další lze uvést například vlašský, ševcovský nebo řáholecký salát.

Pochoutkové saláty

Sdílení

Sezamová semínka
Med a další včelí produkty
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Palačinky, lívance
Para ořechy