459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Úpravy jídla

Popis

Pokrmy můžeme připravovat rozličnými postupy. Snažíme se při tom, aby měly co nejlepší chuťové vlastnosti, ale zároveň zůstaly bohaté na vitaminy, minerální látky, esenciální mastné kyseliny a další přírodní látky.

Úpravy jídla

Velmi důležitá je hygiena při zpracování pokrmů, které konzumujeme syrové, bez další tepelné úpravy. Jedná se především o ovoce a zeleninu. Na jejich povrchu mohou ulpívat různé mikroorganizmy. Pokud suroviny důkladně neomyjeme, zůstanou na nich a po konzumaci mohou způsobit infekční onemocnění (např. salmonelózu).

Vepřové maso
Ředkev
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Jablka, jabka
Pšenice
Úpravy jídla

Sdílení

Šlehačka
Králičí maso
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Žito
Mlezivo, Kolostrum