459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Úpravy jídla

Popis

Pokrmy můžeme připravovat rozličnými postupy. Snažíme se při tom, aby měly co nejlepší chuťové vlastnosti, ale zároveň zůstaly bohaté na vitaminy, minerální látky, esenciální mastné kyseliny a další přírodní látky.

Úpravy jídla

Velmi důležitá je hygiena při zpracování pokrmů, které konzumujeme syrové, bez další tepelné úpravy. Jedná se především o ovoce a zeleninu. Na jejich povrchu mohou ulpívat různé mikroorganizmy. Pokud suroviny důkladně neomyjeme, zůstanou na nich a po konzumaci mohou způsobit infekční onemocnění (např. salmonelózu).

Olivy
Dýňová semínka
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Rybíz červený, černý
Fenykl
Úpravy jídla

Sdílení

Zvěřina
Křen
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Fazole
Hroznové víno