459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Vepřové maso

Popis

Vepřové maso pochází z prasete domácího neboli vepře. Spolu s hovězím masem je nejčastěji používané v české kuchyni. Jeho nevýhodou je však vysoká energetická hodnota a horší stravitelnost, které jsou způsobené tím, že je maso prorostlé tukem (asi 20-40%). Proto bychom ho měli konzumovat pouze výjimečně.

Má bledě růžovou až tmavě růžovou barvu. Ta je stejně jako chuť ovlivněna především složením krmiva zvířat a jejich věkem. Nejméně tučným vepřovým je panenská pečeně a kýta. Vepřové maso konzumujeme na různé způsoby, pečené, smažené v podobě řízků nebo steaků, vařené, grilované nebo uzené.

Vepřové maso

 

 

Kedlubny
Petržel, kudrnka
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Ječmen
Rýže
Vepřové maso

Sdílení

Celer
Tvaroh
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Těstoviny
Oves