459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Kozí maso

Popis

Kozí maso se v jídelníčku lidí objevuje už několik tisíciletí, avšak v dnešní době patří spíš mezi vzácné. Koza totiž není považována za typické jateční zvíře. Oproti masu skopovému má světlejší barvu, je křehké a není tučné, protože se většina tuku u kozy nachází v břišní dutině. Pod kůží ho najdeme jen málo.

Kozí maso je lehce stravitelné, mezi jeho nevýhody však patří to, že zapáchá kozinou. Zápach se dá odstranit vyvěšením masa na vzduchu po dobu jednoho dne nebo máčením v kyselém mléce. Stejně jako ostatní masa je zdrojem bílkovin.

Kozí maso

 

 

Sůl
Ryby
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Sója
Vaření

Kontraindikace, kdy je konzumace nevhodná

Kozí maso

Sdílení

Panenské, za studena lisované oleje
Houby
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Trvanlivé pečivo, Pufované výrobky
Smetana