459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Skopové maso

Popis

Skopové maso se získává z ovcí různých plemen. Nejlepší je maso jednoletých nebo dvouletých kusů. Jeho barva je světle až tmavě červená. V české kuchyni není příliš oblíbené, protože má typické aroma a chuť. Ta se dá odstranit použitím různých koření při jeho přípravě. Patří též mezi tučnější masa.

Výhodou skopového je vyšší obsah draslíku, sodíku a železa oproti jiným masům, díky tomu je doporučováno lidem, kteří trpí chudokrevností. Podává se většinou pečené nebo dušené (vařené), grilované.

Skopové maso

 

 

Ryby
Máslo
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Houby
Okurka
Skopové maso

Sdílení

Růžičková kapusta
Jogurty
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Panenské, za studena lisované oleje
Zelenina