459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Skopové maso

Popis

Skopové maso se získává z ovcí různých plemen. Nejlepší je maso jednoletých nebo dvouletých kusů. Jeho barva je světle až tmavě červená. V české kuchyni není příliš oblíbené, protože má typické aroma a chuť. Ta se dá odstranit použitím různých koření při jeho přípravě. Patří též mezi tučnější masa.

Výhodou skopového je vyšší obsah draslíku, sodíku a železa oproti jiným masům, díky tomu je doporučováno lidem, kteří trpí chudokrevností. Podává se většinou pečené nebo dušené (vařené), grilované.

Skopové maso

 

 

Mlezivo, Kolostrum
Česnek
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Hroznové víno
Žvýkačky
Skopové maso

Sdílení

Řepa
Švestky
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Pizza
Skopové maso