459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Skopové maso

Popis

Skopové maso se získává z ovcí různých plemen. Nejlepší je maso jednoletých nebo dvouletých kusů. Jeho barva je světle až tmavě červená. V české kuchyni není příliš oblíbené, protože má typické aroma a chuť. Ta se dá odstranit použitím různých koření při jeho přípravě. Patří též mezi tučnější masa.

Výhodou skopového je vyšší obsah draslíku, sodíku a železa oproti jiným masům, díky tomu je doporučováno lidem, kteří trpí chudokrevností. Podává se většinou pečené nebo dušené (vařené), grilované.

Skopové maso

 

 

Uzení
Cizrna, římský hrách
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Paprika
Džemy, marmelády, pyré
Skopové maso

Sdílení

Sója
Cigarety, tabák, nikotin
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Lískové ořechy
Šlehačka