459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Husa

Popis

Husa patří stejně jako kachna mezi drůbež, konkrétně vodní. Její maso je tedy na rozdíl od kuřecího červené a patří mezi drůbežími masy k těm tučnějším. Proto bychom ho měli konzumovat spíše výjimečně. Stejně jako ostatní masa je zdrojem bílkovin a tuků. Husu konzumujeme většinou pečenou. Často se využívají její játra, která patří mezi pochoutky. Známá je též husí paštika.

Husa

 

 

Citrón
Žvýkačky
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Pomazánkové máslo, krém
Mák
Husa

Sdílení

Cukr
Mléko
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Vnitřnosti
Borůvky