459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Husa

Popis

Husa patří stejně jako kachna mezi drůbež, konkrétně vodní. Její maso je tedy na rozdíl od kuřecího červené a patří mezi drůbežími masy k těm tučnějším. Proto bychom ho měli konzumovat spíše výjimečně. Stejně jako ostatní masa je zdrojem bílkovin a tuků. Husu konzumujeme většinou pečenou. Často se využívají její játra, která patří mezi pochoutky. Známá je též husí paštika.

Husa

 

 

Citrón
Ředkvičky
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Hovězí maso
Zelí hlávkové, čínské
Husa

Sdílení

Rybíz červený, černý
Kustovnice, Goji
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Masové konzervy, lunchmeaty, paštiky
Angrešt