459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Husa

Popis

Husa patří stejně jako kachna mezi drůbež, konkrétně vodní. Její maso je tedy na rozdíl od kuřecího červené a patří mezi drůbežími masy k těm tučnějším. Proto bychom ho měli konzumovat spíše výjimečně. Stejně jako ostatní masa je zdrojem bílkovin a tuků. Husu konzumujeme většinou pečenou. Často se využívají její játra, která patří mezi pochoutky. Známá je též husí paštika.

Husa

 

 

Telecí maso
Obiloviny
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Potraviny, jídlo
Džemy, marmelády, pyré
Husa

Sdílení

Margaríny, ztužené tuky
Grilování
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Řepa
Máslo