459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Husa

Popis

Husa patří stejně jako kachna mezi drůbež, konkrétně vodní. Její maso je tedy na rozdíl od kuřecího červené a patří mezi drůbežími masy k těm tučnějším. Proto bychom ho měli konzumovat spíše výjimečně. Stejně jako ostatní masa je zdrojem bílkovin a tuků. Husu konzumujeme většinou pečenou. Často se využívají její játra, která patří mezi pochoutky. Známá je též husí paštika.

Husa

 

 

Brokolice
Pažitka, šnytlík
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Mikrovlnná trouba
Kachna
Husa

Sdílení

Zaváření, zavařování
Pražení
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Řepa
Meruňky