459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Husa

Popis

Husa patří stejně jako kachna mezi drůbež, konkrétně vodní. Její maso je tedy na rozdíl od kuřecího červené a patří mezi drůbežími masy k těm tučnějším. Proto bychom ho měli konzumovat spíše výjimečně. Stejně jako ostatní masa je zdrojem bílkovin a tuků. Husu konzumujeme většinou pečenou. Často se využívají její játra, která patří mezi pochoutky. Známá je též husí paštika.

Husa

 

 

Hrách
Pohanka
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Arašídová másla, nugety, nutely
Pórek
Husa

Sdílení

Kefír, zákys, acidofilní mléko
Margaríny, ztužené tuky
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Para ořechy
Sušení