459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Masové konzervy, lunchmeaty, paštiky

Popis

Masové konzervy, lunchmeaty a paštiky mají jedno společné. Jejich základem jsou suroviny ze zvířat a jsou vyráběny tak, aby vydržely dlouhou dobu. Úmyslně neuvádíme jako základní surovinu maso, protože toho většina těchto výrobků obsahuje jen malé procento. Velkou část tvoří sádlo, kůže, voda se zahušťovadly a další odpadní produkty z jatek.

Nesmíme také zapomenout, že konzervy jsou plné soli. Jedinou výhodou těchto výrobků je jejich dlouhá doba trvanlivosti. Se zdravou výživou nemají téměř nic společného, pokud ale přece jen potřebujeme maso, které dlouho vydrží, měli bychom si vybrat produkt s co nejvyšším obsahem masa.

Masové konzervy, lunchmeaty, paštiky

 

 

Omáčky, dresingy, dressingy
Avokádo
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Ananas
Vločky, Cereálie, Müsli
Masové konzervy, lunchmeaty, paštiky

Sdílení

Žito
Kvašení, fermentace
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Kozí maso
Celer