459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Kuře, kuřecí maso

Popis

Kuře patří stejně jako kachna a husa mezi drůbež. Na rozdíl od nich (vodní ptáci) ho však řadíme mezi drůbež hrabavou. Jeho maso je bílé. Je výborným zdrojem bílkovin, protože oproti ostatním masům obsahuje méně tuků. Hodí se při redukčních dietách založených na vysokém příjmu bílkovin. Nejméně tučnou částí jsou kuřecí prsa, o trochu hůře na tom jsou kuřecí stehna. Kuře konzumujeme na různé způsoby, pečené, grilované, smažené v podobě řízků nebo steaků, vařené. Můžeme ho také použít jako základ pro výrobu polévek (vývarů).

Kuře, kuřecí maso

 

 

Kapusta
Ředkev
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Ovoce
Mouka

Kontraindikace, kdy je konzumace nevhodná

Kuře, kuřecí maso

Sdílení

Mikrovlnná trouba
Cuketa
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Rukola
Křen