459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Zvěřina

Popis

Zvěřina je maso získané z volně žijících lovených zvířat. Ta mají hodně pohybu a ne vždy úplný dostatek potravy, proto jejich maso obsahuje méně tuku (díky tomu je lépe stravitelné). Navíc má vyšší obsah bílkovin. Je typicky tmavočervené až červenohnědé. V minulosti tvořilo běžnou součást jídelníčku lidí, v dnešní době je považováno spíše za pochoutku a odpovídá tomu i jeho cena. Je trvanlivější než ostatní maso a můžeme ho proto skladovat déle bez mražení (v dobře větrané místnosti při 1-6°C).

Zvěřina

Dělení zvěřiny

  • vysoká (srnec, jelen, daněk)
  • nízká (zajíc, divoký králík)
  • černá (divoké prase)
  • pernatá (divoce žijící ptáci – bažanti, kachny, husy atp.)
  • červená (kamzík, muflon, medvěd)
  • exotická (pštros, klokan, antilopa)
Med a další včelí produkty
Hroznové víno
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Řasy
Bujóny, Maggi
Zvěřina

Sdílení

Ředkvičky
Česnek
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Arašídy
Petržel, kudrnka