459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Zvěřina

Popis

Zvěřina je maso získané z volně žijících lovených zvířat. Ta mají hodně pohybu a ne vždy úplný dostatek potravy, proto jejich maso obsahuje méně tuku (díky tomu je lépe stravitelné). Navíc má vyšší obsah bílkovin. Je typicky tmavočervené až červenohnědé. V minulosti tvořilo běžnou součást jídelníčku lidí, v dnešní době je považováno spíše za pochoutku a odpovídá tomu i jeho cena. Je trvanlivější než ostatní maso a můžeme ho proto skladovat déle bez mražení (v dobře větrané místnosti při 1-6°C).

Zvěřina

Dělení zvěřiny

  • vysoká (srnec, jelen, daněk)
  • nízká (zajíc, divoký králík)
  • černá (divoké prase)
  • pernatá (divoce žijící ptáci – bažanti, kachny, husy atp.)
  • červená (kamzík, muflon, medvěd)
  • exotická (pštros, klokan, antilopa)

 

 

Ocet
Vločky, Cereálie, Müsli
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Sádlo, lůj
Čokoláda
Zvěřina

Sdílení

Pšenice
Mouka
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Trvanlivé pečivo, Pufované výrobky
Brusinky