459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Tatarák

Popis

Tatarák neboli tatarský biftek je pokrm správně připravovaný ze syrového hovězího masa, ideálně ze svíčkové. To je najemno naškrábáno ostrým nožem nebo namleto a podáváno spolu se syrovým vaječným žloutkem, cibulí, solí, pepřem, hořčicí a worchesterovou omáčkou. Všechny tyto ingredience se smísí a konzumují se většinou s topinkami s česnekem. V dnešní době existují i další druhy tataráků, například tatarák z lososa.

Tatarský biftek je sice připraven z nejméně tučného hovězího masa, ale je syrový, proto může být zdrojem bakterií, které jsou jinak odstraněny tepelnou úpravou. Pokud si ho tedy chceme dopřát, měli bychom si opatřit maso z dobře ověřeného zdroje.

Tatarák

 

 

Cigarety, tabák, nikotin
Datle
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Chia semínka
Meruňky
Tatarák

Sdílení

Chipsy, brambůrky, tyčinky
Panenské, za studena lisované oleje
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Sladké pečivo
Cukr