459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Tatarák

Popis

Tatarák neboli tatarský biftek je pokrm správně připravovaný ze syrového hovězího masa, ideálně ze svíčkové. To je najemno naškrábáno ostrým nožem nebo namleto a podáváno spolu se syrovým vaječným žloutkem, cibulí, solí, pepřem, hořčicí a worchesterovou omáčkou. Všechny tyto ingredience se smísí a konzumují se většinou s topinkami s česnekem. V dnešní době existují i další druhy tataráků, například tatarák z lososa.

Tatarský biftek je sice připraven z nejméně tučného hovězího masa, ale je syrový, proto může být zdrojem bakterií, které jsou jinak odstraněny tepelnou úpravou. Pokud si ho tedy chceme dopřát, měli bychom si opatřit maso z dobře ověřeného zdroje.

Tatarák

 

 

Zelí hlávkové, čínské
Oves
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Teff, Milička
Skopové maso
Tatarák

Sdílení

Kvasnice, kvásek, droždí
Fazole
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Švestky
Med a další včelí produkty