459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Hovězí maso

Popis

Hovězí maso je maso z tura domácího (krav, jalovic, býků a volů), označovaného průmyslově jako skot. Hned po vepřovém je nejpoužívanějším masem v české kuchyni. Má typickou tmavě červenou barvu. Je bohaté na vitamin B6, železo, zinek. Bohužel je tučné (kromě části označované jako svíčková) a nemělo by se tedy v našem jídelníčku objevovat příliš často.

Z nejčastějších kulinářských úprav lze zmínit: grilování.

Hovězí maso

 

 

Angrešt
Amarant, Laskavec
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Slané pečivo, chléb, rohlíky, housky
Piniové ořechy
Hovězí maso

Sdílení

Zelenina
Omáčky, dresingy, dressingy
„Změna v jídlech zvyšuje chuť.“ Pietro Aretino
Jedlé kaštany
Grilování