459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Králičí maso

Popis

Králíka řadíme mezi drobná domácí zvířata, chován je v domácnostech běžně i dnes, protože je relativně nenáročný. Jeho maso patří mezi masa bílá a obsahuje velmi málo cholesterolu. Tučnější je přední část králíka, zadní je považována za kvalitnější. Tuk je však dobře viditelný a dá se snadno oddělit, proto je králičí maso považováno za dietní. Navíc je lehce stravitelné, takže je vhodné i jako součást dětské stravy.

Tepelná úprava králíka není náročná na čas, podobně jako maso kuřecí se připravuje kratší dobu. Králíka konzumujeme na různé způsoby, pečeného, smaženého, grilovaného nebo vařeného.

Králičí maso

 

 

Masové konzervy, lunchmeaty, paštiky
Dýňová semínka
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Cukrovinky, cukrářské výrobky
Oves

Kontraindikace, kdy je konzumace nevhodná

Králičí maso

Sdílení

Mražení
Cibule
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Křen
Žvýkačky