459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Králičí maso

Popis

Králíka řadíme mezi drobná domácí zvířata, chován je v domácnostech běžně i dnes, protože je relativně nenáročný. Jeho maso patří mezi masa bílá a obsahuje velmi málo cholesterolu. Tučnější je přední část králíka, zadní je považována za kvalitnější. Tuk je však dobře viditelný a dá se snadno oddělit, proto je králičí maso považováno za dietní. Navíc je lehce stravitelné, takže je vhodné i jako součást dětské stravy.

Tepelná úprava králíka není náročná na čas, podobně jako maso kuřecí se připravuje kratší dobu. Králíka konzumujeme na různé způsoby, pečeného, smaženého, grilovaného nebo vařeného.

Králičí maso
Vnitřnosti
Sladkosti, Sušenky, Tyčinky, Piškoty, Bonbóny
„Kdo je umírněný v jídle, je sám sobě lékařem.“ Latinské přísloví
Omáčky, dresingy, dressingy
Sušení

Kontraindikace, kdy je konzumace nevhodná

Králičí maso

Sdílení

Panenské, za studena lisované oleje
Cigarety, tabák, nikotin
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Avokádo
Uzení