459 popsaných nemocí, 517 článků bylin, 180 článků potravin, 136 skupin léčiv, 26 vitaminů a minerálních látek

Telecí maso

Popis

Telecí maso pochází z telat, která jsou stará mezi 2 a 10 týdny a jsou krmena převážně mlékem. Má bledě růžovou až růžovou barvu. Na základě jeho složení je řazeno mezi masa bílá. Je velmi jemné a libové, obsahuje minimum tuků a větší množství vody. Díky tomu je dobře stravitelné a vhodné jako zdroj bílkovin při dietách nebo jako součást dětské stravy. Stejně jako ostatní dietní masa (kuřecí, králičí) není na jeho úpravu potřeba dlouhá doba. Většinou se podává pečené nebo dušené, smažené, grilované.

Telecí maso

 

 

Králičí maso
Syrovátka
„Jím proto, abych žil, nežiju proto, abych jedl.“ Sókratés
Skopové maso
Arašídy
Telecí maso

Sdílení

Mlezivo, Kolostrum
Omáčky, dresingy, dressingy
„Mnoho jídel způsobuje mnoho chorob.“ Lucius Annaeus Seneca
Kuře, kuřecí maso
Rýže